Почетна » За Амбасадата » Документарен филм


25 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО НА ПРВАТА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО СВЕТОТ МЕЃАШИ – 25 ГОДИНИ БОРБА ЗА ПОПРАВЕДЕН СВЕТ ЗА ДЕЦАТАВИДЕО СПОТ ПОСВЕТЕН НА 25 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО НА ПРВАТА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО СВЕТОТ МЕЃАШИ – 25 ГОДИНИ БОРБА ЗА ПОПРАВЕДЕН СВЕТ ЗА ДЕЦАТАНа видеото се обраќаат:Весна Петрушевска – БејбиАктеркаКоле Ангеловски, амбасадорАктер и режисерБлагоја Чоревски, член на Управен одборАктерДраган Мијалковски, вице конзул 1992-1996Естраден уметникВлатко Стефановски МузичарПроф. Д-р Мариа Доневска, поранешен член на Управен oдборИџет МеметиНароден правобранител на РМВаска БојаџиЧлен на детската делегација за презентација на детскиот алтернативен извештај при Комитетот на ООН во Женева https://www.youtube.com/watch?v=wMoTREdcv98&t=18s