Почетна » Архива » 2007

Тимот на Глобална Недела на Акција 2007 се сретна со Претседателот Бранко Црвенковски
По повод кампањата ПРИДРУЖЕТЕ СЕ! Право на образование СЕГА! На 25.04.2007 среда, во 13.00 часот, делегација на деца и претставници на Првата детска амбасада во светот – МЕЃАШИ имаше средба со Претседателот на Република Македонија г-дин Бранко Црвенковски.

Првата детска амбасада во светот – Меѓаши започна со кампањата против насилството врз децата во Македонија.


ЛИСТА НА КОРИСНИЦИ НА ДИПЛОМАТСКИ ПАСОШ
Во согласнот со член 8,9 параграф 1-4 од СТАТУТОТ на Првата детска амбасада во светот – Меѓаши РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, во согласност со одлуката на Колегиумот и Стаутот во врска со песудвањето дипломатски пасош, косриниците се: 


Да станете член на големето светско детско семејство