Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.31

Продажба на новогодишни честиткиТри години по ред Првата детска амбасада во светот-меѓаши изработува новогодишни честитки. Оваа година новогодишните честитки беа во седум мотиви од кои првите четири мотиви беа дупли и чинеа 25,00 денари со вклучено плико, а пак останатите три мотиви беа единечни и чиена 10,00 денари без плико. Мотивите на честитките се детска изработка односно се делови од детски цртежи. Децата кои ги изработуваа мотивите се членови на ликовните работилници кои се оддржуваат во Детската амбасада Меѓаши. Тие технички се дизајнирани од возрасни луѓе. Од честитките одтварен е приход од 266.280,00 денари, а средствата што се собрани од продажбата се наменети за Дневниот центар за деца на улица кој се одржува во самата амбасада, Детските работилници и бесплатниот СОС телефонот за деца и млади 0800 1 2222.